Ιστορικό

Ιατρεία Ακουστικο – Ψυχο – Φωνολογίας

Επιστημονική υπεύθυνη: Χριστίνα Λαμπριανίδου
Ψυχίατρος, Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολόγος, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Το ιατρείο Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας Θεσσαλονίκης, το δεύτερο κέντρο συνεπούς εφαρμογής της ηχοθεραπευτικής μεθόδου της Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1997, 10 χρόνια μετά το πρώτο αντίστοιχο κέντρο της Ελλάδας στην Αθήνα (υπό τη διεύθυνση της ψυχολόγου και ακουστικο-ψυχο-φωνολόγου κυρίας Τόνυ Μαχά – Ευαγγελοπούλου) και προσφέρει τις διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες του εφαρμόζοντας τη γνήσια και ολοκληρωμένη ηχοθεραπευτική μέθοδο Tomatis όπως την ανέπτυξε, εφάρμοσε και δίδαξε ο ίδιος ο Γάλλος ωτορινολαρυγγολόγος AlfredTomatis από το 1950 μέχρι τον θάνατό του το 2001. Από το 2020 λειτουργεί και δεύτερο ιατρείο στην Αθήνα.

Η θεραπευτική μέθοδος που εφαρμόζεται στα ιατρεία είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη που διδασκόταν στο Κέντρο Tomatisστο Παρίσι όσο ακόμα ζούσε ο εισηγητής της AlfredTomatis, προτού αυτή «τροποποιηθεί» από τους επίγονούς του, όπως συνέβη μετά τον θάνατό του. Επίσης, ο τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στα ιατρεία προέρχεται αποκλειστικά από τους κατασκευαστές που εκπαίδευσε, εμπιστευόταν και χρησιμοποιούσε ο ίδιος, οι οποίοι πλέον δεν συνεργάζονται με τους διαχειριστές της κληρονομιάς του.

Τα ιατρεία συνεργάζονται με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (ειδικούς ψυχιάτρους – ψυχοθεραπευτές, παθολόγους, ωτορινολαρυγγολόγους, ενδοκρινολόγους, νευρολόγους, κλπ) καθώς και με λοιπούς επαγγελματίες (λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, κινησιοθεραπευτές κ.α.) όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και στελεχώνονται από ειδικούς ψυχολόγους και παιδαγωγούς.

 

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Ιατρείο Αθηνών

Ιατρεία
Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας

Τοματίς


Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας στα social media

facebook youtube instagram

Πληροφορίες

  Μερκουρίου 1, Ντεπώ, 54655 Θεσσαλονίκη
2310 411880,  2310 411882

  Μηθύμνης 22, Κυψέλη, 11257 Αθήνα
  &  2130366456

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.