Ιστορικό

Ιατρεία Ακουστικο – Ψυχο – Φωνολογίας

Επιστημονική υπεύθυνη: Χριστίνα Λαμπριανίδου
Ψυχίατρος, Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολόγος, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)

Το ιατρείο Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας Θεσσαλονίκης, το δεύτερο κέντρο συνεπούς εφαρμογής της ηχοθεραπευτικής μεθόδου της Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1997, 10 χρόνια μετά το πρώτο αντίστοιχο κέντρο της Ελλάδας στην Αθήνα (υπό τη διεύθυνση της ψυχολόγου και ακουστικο-ψυχο-φωνολόγου κυρίας Τόνυ Μαχά – Ευαγγελοπούλου) και προσφέρει τις διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες του εφαρμόζοντας τη γνήσια και ολοκληρωμένη ηχοθεραπευτική μέθοδο Tomatis όπως την ανέπτυξε, εφάρμοσε και δίδαξε ο ίδιος ο Γάλλος ωτορινολαρυγγολόγος AlfredTomatis από το 1950 μέχρι τον θάνατό του το 2001. Από το 2020 λειτουργεί και δεύτερο ιατρείο στην Αθήνα.

Η θεραπευτική μέθοδος που εφαρμόζεται στα ιατρεία είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη που διδασκόταν στο Κέντρο Tomatisστο Παρίσι όσο ακόμα ζούσε ο εισηγητής της AlfredTomatis, προτού αυτή «τροποποιηθεί» από τους επίγονούς του, όπως συνέβη μετά τον θάνατό του. Επίσης, ο τεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στα ιατρεία προέρχεται αποκλειστικά από τους κατασκευαστές που εκπαίδευσε, εμπιστευόταν και χρησιμοποιούσε ο ίδιος, οι οποίοι πλέον δεν συνεργάζονται με τους διαχειριστές της κληρονομιάς του.

Τα ιατρεία συνεργάζονται με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (ειδικούς ψυχιάτρους – ψυχοθεραπευτές, παθολόγους, ωτορινολαρυγγολόγους, ενδοκρινολόγους, νευρολόγους, κλπ) καθώς και με λοιπούς επαγγελματίες (λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, κινησιοθεραπευτές κ.α.) όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και στελεχώνονται από ειδικούς ψυχολόγους και παιδαγωγούς.

 

Ιατρείο Θεσσαλονίκης

Ιατρείο Αθηνών

Ιατρεία
Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας

Τοματίς


Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας στα social media

facebook youtube instagram

Πληροφορίες

  Μερκουρίου 1, Ντεπώ, 54655 Θεσσαλονίκη
2310 411880, 

  Μηθύμνης 22, Κυψέλη, 11257 Αθήνα
 2130366456

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.