Ελληνική Βιβλιογραφία

Μαθησιακές δυσκολίες

«Όλως παραδόξως, ο μαθητής με μαθησιακές δυσκολίες είναι συνήθως ένα προικισμένο παιδί.

Οι γνώσεις του εντυπωσιάζουν τον περίγυρό του, αλλά ο κόσμος γύρω του μένει κλειστός και αδιαπέραστος. Αναγκάζεται … να ανασύρει θησαυρούς από τη φαντασία του προκειμένου να φτάσει το επίπεδο των συμμαθητών του, όμως οι προσπάθειές του πέφτουν στο κενό. Η επιτυχία δεν έρχεται ποτέ. Δεν καταλαβαίνει τίποτα από την παράδοση του δασκάλου και οι εργασίες του, είναι γεμάτες ορθογραφικά λάθη, είναι γραμμένες με γράμματα δυσανάγνωστα.»

ΑΛΦΡΕΝΤ ΤΟΜΑΤΙΣ

Η δυσλεξία και οι λοιπές μαθησιακές δυσκολίες αποτελούν σήμερα μια σοβαρή κοινωνική επιδημία που μαστίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ταλαιπωρεί χιλιάδες οικογένειες.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την ανατομία, τη φυσιολογία, την ψυχολογία και τη γλωσσολογία, ο καθηγητής Α. Τοματίς εισχωρεί σε βάθος στα άδυτα της λειτουργίας του ακουστικού συστήματος και στις σχέσεις του αφενός με τη φώνηση της γλώσσας, αφετέρου δε με τη μάθηση και την επικοινωνία με τον κόσμο. Αυτό που ανακαλύπτει είναι μια ευθέως ανάλογη εξάρτηση αυτών των λειτουργιών με τη σωστή λειτουργικότητα του αυτιού, η οποία ανατομικά ολοκληρώνεται από τον τέταρτο κιόλας μήνα της κύησης (όταν το αυτί αναπτύσσεται πλήρως στο έμβρυο) και στη συνέχεια τροφοδοτεί με πληροφορίες και ενέργεια τον διαρκώς αναπτυσσόμενο εγκέφαλο. Κάθε λοιπόν δυσλειτουργία των παραπάνω διαδικασιών οφείλεται, κατά τον Τοματίς, σε ατελή ενοποίηση η οποία προκαλείται από κακή ανάπτυξη της ακουστικής λειτουργίας εξαιτίας διαφόρων αναπτυξιακών παραγόντων.

Ο καθηγητής Τοματίς κάνει μια πρωτοπόρα ανάλυση της δυσλεξίας και των μαθησιακών δυσκολιών και η επιτυχία που απολαμβάνει διεθνώς η μέθοδος θεραπείας που έχει αναπτύξει επιβεβαιώνει με το παραπάνω την ορθότητα των θεωριών του.

Τίτλος : Μαθησιακές δυσκολίες Ο ρόλος του αυτιού και της «συνειδητοποιημένης» ακοής στη δυσλεξία και τις μαθησιακές δυσλειτουργίες

Συγγραφέας : Αλφρέντ Τοματίς

Μετάφραση : Στέλλα Θεοδωρίδου

Επιστημονική επιμ. : Τόνυ Ευαγγελοπούλου

Ψυχολόγος – Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολόγος.

Χριστίνα Λαμπριανίδου,

Ψυχίατρος – Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολόγος.

Επιμέλεια : Αναστασία Νικηφοράκη, Εκπαιδευτικός

Τιμή : 15,00 ευρώ (με ΦΠΑ)

Σελίδες : 192

Σχήμα : 17Χ24

Ημ/νία έκδοσης : 15/12/2009

ISBN : 978-960-9403-00-9

Εκδόσεις : ΡΕΩ

Κεντρική διάθεση : Βιβλιοπωλείο «Ρήγας», Σόλωνος 99, Αθήνα- 210-330-2436

Ιατρεία
Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας

Τοματίς


Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας στα social media

facebook youtube instagram

Πληροφορίες

  Μερκουρίου 1, Ντεπώ, 54655 Θεσσαλονίκη
2310 411880,  2310 411882

  Μηθύμνης 22, Κυψέλη, 11257 Αθήνα
  &  2130366456

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.