Ευχαριστήρια επιστολή από PALSO

om2

om4

IMG 9087

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  29Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΚΘΕΣΗ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  25 & 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE

   

  Mε ιδιαίτερη επιτυχία, την Πέμπτη 25 & την Παρασκευή 26 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια διημερίδα του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Βόρειας Ελλάδας – PALSO στη Θεσσαλονίκη με θέμα:

  «Βαδίζοντας στο δρόμο της εκπαίδευσης…ένα μονοπάτι γεμάτο φως»

  » striding on the trail of education… a pathway full of light»

  Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Σύναξη του Κλάδου των  Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, μελών PALSO απ’ όλη τη Ελλάδα. Οι συνάδελφοι ιδιοκτήτες, έχοντας ακόμη νωπό το γεγονός της σημαντικής απώλειας της κας Βιργινίας Παγουλάτου-Βλάχου, εκδότριας της εταιρίας EXPRESS PUBLISHING και σημαντικής συνεργάτιδας στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, αφιέρωσε ενός λεπτού σιγής, τιμώντας την ίδια και το έργο της.

  Η Σύναξη συνεχίστηκε και σε κλίμα σύμπνοιας και συναδελφικότητας, καλύφθηκαν διεξοδικά, θέματα που αφορούν στον κλάδο, από το Δ.Σ. του συλλόγου PALSO B.E. και τους εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, κο Βασίλη Κροντήρη, Γεν. Γραμματέα, κο Σόλων Ευαγγελόπουλο ταμία, & κο Δημήτρη Τρίπκο Β’  Αντιπρόεδρο.

  Στη συνέχεια κι ενώ η ροή του προγράμματος είχε τo πολύ ενδιαφέρον σε όλους  πάνελ με θέμα: «Ασφαλιστικές εισφορές και Φορολογία επί των καθαρών κερδών» με ομιλητές τους: Κο Ιάκωβο Γκούμα, φοροτεχνικό και τον κο Δημήτρη Μπούρλο, Δικηγόρο, το Δ.Σ. επεφύλασσε μια σεμνή τελετή επιβράβευσης στον κο Γκούμα, τιμώντας την συνεργασία είκοσι χρόνων του ίδιου και της εταιρίας του. με το σύλλογο PALSO B.E.

  Οι σύνεδροι χειροκρότησαν θερμά τον κο Ιάκωβο Γκούμα και την πρωτοβουλία του συλλόγου, έχοντας ο καθένας τη δική του εμπειρία από την πολυετή συνεργασία.

  Η ενημέρωση από τους παραπάνω ομιλητές υπήρξε για ακόμη μια φορά διαφωτιστική και απαραίτητη.

  Τρεις αίθουσες παράλληλων ομιλιών στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Palace, με θεματολογία απ’ όλα τα επιστημονικά πεδία και μια γεμάτη  αίθουσα έκθεσης ξενόγλωσσου βιβλίου και εποπτικού υλικού, κάλυψαν όλα τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών που η προσέλευση τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στο πλαίσιο του διημέρου.

  Μάγεψε το κοινό της για ακόμη μια φορά, κυρίως αγγίζοντας την ανθρώπινη πλευρά του θέματός της η κα Αγγελική Παππά, Researcher-Teacher Trainer στην ομιλία της με θέμα: «The 10 steps of leadership inEducation that can change the world«.

  Eνώ εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν οι ομιλίες-workshop των κ.κ.: Αλμπέρτο Αζαρία, Communication Consultant, «Mαζί ή μόνος: Οδικός χάρτης επιτυχημένης συνεργασίας στη διοίκηση των κ.ξ.γ.»Άγγελου Πατσιά,γνωστός ως Δάσκαλος του Φουρφουρά, «Μια μέρα στο Jurassic Park«Χριστίνας Λαμπριανίδου, Ψυχίατρος -Ακουστικο- Ψυχο-Φωνολόγος, «Η ακουστικο-ψυχο-φωνολογία (μέθοδος ΤΟΜΑΤΙΣ) και η εφαρμογή της στην εκμάθηση Ξένων Γλωσσών», Ανίτας Κλήμη, Καθηγήτριας & Ιδιοκτήτριας Κ.Ξ.Γ., «Παρουσίαση των αναγνωρισμένων από τον ΑΣΕΠ πιστοποιητικών γλωσσομάθειας«, της Δρ. Κυριακής Κουκουράκη, καθηγήτρια μετάφρασης και ξένων γλωσσών, «Μια Διαπολιτισμική Σύγκριση Παροιμιών».

  Ενώ μερικά ακόμη  από τα highlights της διημερίδας ήταν το πάνελ με τους ακαδημαϊκούς δασκάλους του ΑΠΘ & του ΕΚΠΑ, & συντάκτες των θεμάτων του ΚΠγ , κ.κ. Αγελικής Αλεξοπούλου, Επικ. Καθηγήτρια στο Τμ. Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Αντώνη Βεντούρη Επικ. Καθηγητής Διδακτικής στο τμ. Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Δάφνης Wiedenmayer, Eπικ. Καθηγήτρια Τμ. Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, «Ενδείκτες προσδιορισμού επιπέδων στην ισπανική γλώσσα», «Το επίπεδο δυσκολίας των επιλεγόμενων κειμένων για κατανόηση γραπτού λόγου στην Ιταλική Γλώσσα», «Κριτήρια αξιολόγησης γραπτού και προφορικού λόγου των διαβαθμισμένων εξετάσεων του ΚΠγ».

  Επίσης το πάνελ του Dr. Oliver Dalhaye, ΑΠΘ & κας Γιώτας Γατσή«Καινοτόμες πρακτικές αξιοποίησης του διαπολιτισμικού και πολυγλωσσικού φορτίου των μαθητών στην τάξη ξένων γλωσσών»

  Η ενημερωτική ομιλία του Οικονομολόγου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της Ο.Ε.Ε.Ε κου Ιωάννη Νάνου με θέμα «Αξιοποιώντας τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ : Σημεία Προσοχής»

  Η ομιλία του συναδέλφου & καθηγητή Γερμανικής κου Ν. Κουταλάκη με θέμα: «Ελεύθερες πολυμεσικές εφαρμογές (applications) για τη χρήση μέσα στην τάξη- Η σύγχρονη καινοτόμος ένταξη των Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία ανοίγει νέους δρόμους στην εκμάθηση ξένων γλωσσών».

  Η ομιλία της ψυχολόγου κας Μυρτώς Στάγκου, «Διαχείρηση τάξης-Ρόλος Εκπαιδευτικού» και πολλές άλλες.

  Ο χαρισματικός δάσκαλος και «performer» ΔρLuke Prodromou ενθουσίασε για μια ακόμη φορά το κοινό του με τη θεατρική ομάδα του και την παράσταση «Testing Timesa farce in five acts«.

  Παράλληλα με τις επιστημονικές ομιλίες, πολυπληθές ακροατήριο τράβηξαν και οι εμπορικές ομιλίες που ήταν ιδιαίτερα ποιοτικές με ξεχωριστούς ομιλητές και αξιόλογες εκδόσεις.

  Οι εκπρόσωποι των εκδοτικών οίκων, εταιριών και φορέων εκπαίδευσης & πιστοποίησης: EXPRESS PUBLISHING, ARCHER EDITIONS, ANDREW BETSIS ELT, AT SCHOOL WEB PLATFORMS, ACT, BURLINGTON BOOKS, BRITISH COUNCIL, CITY COLLEGE, CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS, CAMBRIDGE ENGLISH LANGUAGE ASSESSMENT,  GRIVAS PUBLICATIONS, HAMILTON HOUSE PUBLISHERS, HILLSIDE PRESS, MM PUBLICATIONS & BINARY LOGIC, INPUT ON EDUCATION, MSU, NOCN, NATIONAL GEOGRAPHIC LEARNING, PEOPLECERT HELLAS, SUPER COURSE,  TESOL, YORK PRESS  κ.ά. παρουσίασαν θέματα που άπτονταν άμεσα των ενδιαφερόντων των καθηγητών και έλυσαν τις απορίες τους.

  Με την ολοκλήρωση των ομιλιών οι σύνεδροι συγκεντρώθηκαν να απολαύσουν το αφιέρωμα στην Κρήτη, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του χαρισματικού συγγραφέα & μουσικού  κου Σπύρου Πετρουλάκη, και την παρουσίαση του νέου του μυθιστορήματος.

  Στο πάνελ παρουσίασης, διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο του με τίτλο «Η Παναγιά της Φωτιάς»των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ, που μας μετέφεραν στο όμορφο νησί, σε γεγονότα της νεότερης ιστορία του, στην ιδιαίτερη διάλεκτο του τόπου, ενώ οι κ.κ. Έφη Καγξίδου, συγγραφέας, η Μαρία Σαρηγιαννίδου, θεολόγος, και η ηθοποιός Δανάη Γραμμένου διάβασαν κριτικές για το βιβλίο.

  Ο συγγραφέας, ως γνήσιος κρητικός έκανε την έναρξη του αφιερώματος με την εξής μαντινάδα, «Αν έβλεπα ένα πρωί τη θάλασσα να λείπει, γονατιστός θα ερχόμουνα ως την Θεσσαλονίκη»

  Το κλείσιμο της διημερίδας πραγματοποιήθηκε με παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης & της Μακεδονίας από το Χορευτικό Τμήμα του Κέντρου Νεότητας Χαλάστρας. Οι νεαροί χορευτές του τμήματος αφού χόρεψαν, έσμιξαν με χορευτικές φιγούρες τους σύνεδρους  που γεύονταν τα αυθεντικά προϊόντα της Κρήτης, και τη σπιτική τσικουδιά.

  Striding on the trail of education… a pathway full of light

  29η Διημερίδα Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης

  25 και 26 Αυγούστου-Μακεδονία Palace

  Θεσσαλονίκη

   

  Το Δ.Σ. του Συλλόγου Palso B.E. & τα μέλη μας , ευχαριστούμε από καρδιάς:

  • Τους επισκέπτες από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών, καθηγητές, φοιτητές, & γονείς που τίμησαν τη ετήσια αυτή συλλογική προσπάθεια με την παρουσία τους και το αμείωτο ενδιαφέρον τους, στις εργασίες της διημερίδας
  • Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για τη στήριξη και τη συμμετοχή
  • Την Ομοσπονδία Ε.Ε.Θ. και την Αναπτυξιακή Εταιρία
  • Τους ομιλητές όλων των επιστημονικών πεδίων που κάλυψαν τις ανάγκες των επισκεπτών με το πλούσιο πρόγραμμα εισηγήσεων & workshops

  Τους:

  • Χορηγούς της διημερίδας με τίτλο: «Βαδίζοντας στο δρόμο της εκπαίδευσης…ένα μονοπάτι γεμάτο φως»

       για την ουσιαστική οικονομική στήριξη, συγκεκριμένα:

  • BURLINGTON BOOKS, EXPRESS PUBLISHING, GRIVAS PUBLICATIONS, MM PUBLICATIONS & BINARY LOGIC & YORK PRESS,
  • Όλους τους Εκδοτικούς Οίκους, και τις Εταιρίες Multimedia & εκπαιδευτικών εποπτικών μέσων
  • Τους Εκπαιδευτικούς φορείς Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Τους φορείς Πιστοποίησης
  • Τις εταιρίες στήριξης και προώθησης των υπηρεσιών των Κ.Ξ.Γ.
  • Την εταιρία «Χαλκιαδάκης» με τα προϊόντα της Κρήτης

  Για την παρουσία τους στον Εκθεσιακό Χώρο και την συνεισφορά τους στην επιτυχία της διημερίδας.

Ιατρεία
Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας

Τοματίς


Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας στα social media

facebook youtube instagram

Πληροφορίες

  Μερκουρίου 1, Ντεπώ, 54655 Θεσσαλονίκη
2310 411880,  2310 411882

  Μηθύμνης 22, Κυψέλη, 11257 Αθήνα
  &  2130366456

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες... Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.